Inspirerende tool die concrete handvatten geeft
In onze 30+ jaar ervaring en expertise in het ontwerpen van vastgoed is een mooie rode draad te vinden: het welzijn van gebruikers verhogen. Dat deden we eerst onbewuster, maar in de loop der jaren werd het steeds bewuster.
Toen we kennismaakten met de Morfologische Kaart, de innovatietool die bij de ontwerpopleiding Industrieel Ontwerpen van de TU Delft wordt toegepast, gingen we deze tool ook binnen onze architectuurprojecten toepassen en zo het ontwerpen voor geluk en gezondheid nog gestructureerder aanpakken. Dit doopten we het Programma van Mogelijkheden voor Geluk & Gezondheid, als aanvulling op het Programma van Eisen dat tot nu het belangrijkste uitgangspunt is voor vastgoedprojecten.
We verdiepten ons steeds meer in de thema’s geluk, gezondheid en welzijn van gebruikers (lees: bewoners/gebruikers van gebouwen, maar ook buurtgenoten en andere mensen in de omgeving of dorp/stad). Bijvoorbeeld door onze kennis uit te breiden over het vakgebied Omgevingspsychologie, experts te spreken en literatuuronderzoek te doen. Alle aanvullende kennis die we tegenkomen, verwerken we weer in het Programma van Mogelijkheden voor Geluk & Gezondheid (PvM G&G), dat daarmee steeds waardevoller wordt.
Vanwege de schat aan informatie en de gestructureerde aanpak speelt dit PvM G&G een centrale rol in onze aanpak en in alle Juli Advies producten, waaronder de Quickscan, Workshop of ontwerpen (Schets Ontwerp of Voorlopig Ontwerp).
Tegenwoordig maken we ook regelmatig een op maat gemaakt Programma van Mogelijkheden voor Geluk & Gezondheid voor onze opdrachtgevers, waarbij we zaken als de waarden, missie, huisstijl en bottum-up input van het bedrijf in het PvG G&G verwerken.