Geluk & Gezondheid 2.0 | Regels en Wetgeving

Regels: Omgevingswet, ESG, SFDR, CSRD

Omdat duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp is, zowel in product opzicht als sociaal opzicht, wordt dit meer en meer vastgelegd in regels, ook voor vastgoed. Hiervan goed op de hoogte zijn en het meenemen in nieuwe vastgoedontwikkelingen, zorgt voor vastgoedproducten die langer meegaan en daardoor winstgevender zijn. Bovendien heeft het vaak een versnellend effect op goedkeurings- en participatietrajecten. Juli Advies speelt met haar aanpak, onder meer door de inzet van het Programma van Mogelijkheden voor Geluk & Gezondheid, in op deze wetgevingen.

Omgevingswet

Deze wet geldt sinds 1 januari 2024 en is in het leven geroepen met het oog op duurzame ontwikkeling, de bewoonbaarheid van het land en de bescherming en verbetering van het leefmilieu. Het richt zich op het bereiken en in stand houden van een veilige en gezonde fysieke leefomgeving en een goede omgevingskwaliteit, ook vanwege de intrinsieke waarde van de natuur, en op doelmatig beheren, gebruiken en ontwikkelen van de fysieke leefomgeving ter vervulling van maatschappelijke behoeften.

ESG

ESG staat voor Environmental, Social en Governance. Het is een concept waarmee je de duurzaamheid- en maatschappelijke impact van bedrijven en organisaties kunt beoordelen. Met ESG kunnen bedrijven een bijdrage leveren aan het creëren van een duurzame en inclusieve toekomst. Het stimuleren van een klimaatvriendelijke en sociaal-ethische manier van ondernemen staat dan voorop. Het is onderverdeeld in 17 subcategorieën, waarvan we een aantal van toepassing zijn op de vastgoedbranche:

  • Bijdragen aan gezondheid en welzijn
  • Duurzame steden en gemeenschappen
  • ?…

SFDR

Wat

CSRD

Wat

 

"Quote uit Omgevingswet of andere wet?"

NAAM

Meer weten over hoe we dit aanpakken?

Aanpak 2.0