Geluk & Gezondheid 2.0

WHY

Hoe je woont bepaalt 15% van je geluk. En staat daarmee precies op hetzelfde niveau als fysieke en mentale gezondheid. Bijna 75% van de mensen die blij zijn met hun huis zijn over het algemeen ook gelukkig.Bij woongeluk denken we vooral aan een dak boven je hoofd, waar het droog, warm en gezellig is. Maar wonen en geluk zijn op zo veel meer manieren aan elkaar verbonden. Je portiek, de opgang, de straat en de wijk. Je buren en het groen in de buurt. De voorzieningen die er zijn. Ook dat is wonen en ook dat bepaalt je geluk. Maar toch kijken we bij het ontwerpen en ontwikkelen van woningen en woonomgevingen nauwelijks vanuit geluk naar datgene wat we doen. Dat is vreemd.

Als geluk en wonen zo met elkaar verbonden zijn, moeten we niet alleen vanuit functionele eisen kijken naar hoe we bouwen, maar ook hoe het bij kan dragen aan ons geluk en hoe we dat kunnen optimaliseren. Daarom kijken wij van Juli Advies vanuit drie perspectieven naar hoe we woningen ontwerpen, bouwen en buurten ontwikkelen: verbondenheid, gezondheid en invloed.

Wat levert het ons uiteindelijk op? Mensen die gelukkig zijn, zijn gezonder, hebben lagere ziektekosten, leven langer, en zorgen beter voor elkaar, hun huis, buren en stad. Ze werken effectiever en zijn productiever. Ze leren beter en hebben zelfs een hoger IQ. En dat brengt vele voordelen met zich mee: minder verloop, beter betalingsgedrag, minder onderhoud, lagere beheerskosten, lagere afschrijvingskosten, etcetera.  Op lange termijn zijn gebouwen waar mensen graag willen wonen en gelukkig zijn, veel meer waard. En zijn die steden veel fijner om in te wonen. Nu voor ons en in de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen en de generaties na hen.

Dus investeer niet alleen in steen, maar ook in het geluk van de gebruikers.

Wil je meer weten naar waarom het zo belangrijk is voor de maatschappelijke ontwikkelingen. Voor de regels en wetgeving…. enz enz? Lees hieronder dan verder.

impactvolle maatschappelijke trends

WHY: Eenzaamheid, vergrijzing, verdichting, diversiteit

De maatschappij verandert voortdurend van samenstelling en eigenschappen. Uit onderzoek van het CBS en het Global Risk Report blijkt dat de trend van eenzaamheid, vergrijzing, verdichting en meer diversiteit nog meer gaan versterken. Door te ontwikkelen met een focus op sociale cohesie, seniorenhuisvesting, kwalitatieve verdichting en meer betrokkenheid (?) worden gebouwen en steden waardevoller.

Lees verder
regels en wetgeving

WHY: Omgevingswet, ESG, SFDR en CSRD

Omdat duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp is, zowel in product opzicht als sociaal opzicht, wordt dit meer en meer vastgelegd in regels, ook voor vastgoed. Hiervan goed op de hoogte zijn en het meenemen in nieuwe vastgoedontwikkelingen, zorgt voor vastgoedproducten die langer meegaan en daardoor winstgevender zijn. Bovendien heeft het vaak een versnellend effect op ...

Lees verder
Omdat iedereen net andere uitdagingen, wensen of belangen heeft

WHY: Ontwikkelaars, Beleggers, Corporaties, of Gemeentes

Tekst hierover ...

Lees verder
In elk vastgoedproject valt winst te behalen op het gebied van geluk & gezondheid

WHY: Nieuwbouw en Bestaande bouw

Tekst
Tekst

Lees verder
Op elke schaal is kijken naar het bevorderen van geluk & gezondheid interessant

WHY: Gebouw, Buurt & Stad (of Dorp)

Tekst
Tekst

Lees verder
van starters tot senioren, van zorginstellingen tot scholen

WHY: Voor alle soorten Doelgroepen en Opdrachtgevers

Tekst
Tekst
Tekst

Lees verder

HOW

Benieuwd hoe we zo’n project aanpakken? En welke inspirerende innovatietool we hierbij inzetten?

WHAT

We hebben verschillende adviesproducten ontwikkeld. Voor compacte en voor uitgebreidere adviestrajecten, voor nieuwbouw en voor bestaande bouw.

Laat je inspireren:

Juli Adviesproducten