WHY Geluk & Gezondheid: Noodzakelijke verdichting

Vanwege het grote tekort aan woningen, zullen al volle steden en dorpen nog verder moeten verdichten. Dat resulteert onder andere in zeer compacte, geoptimaliseerde appartementen. Dit is regelmatig onvermijdelijk. Dat kan tot verschraling van (woon)geluk leiden, maar het hoeft niet.

Door kennis over omgevingspsychologie mee te nemen in vastgoedontwerpen en verbinding, invloed en gezondheid als besliscriteria, kan compacter wonen dankzij kwalitatieve verdichting tegelijk gezond en gelukkig wonen betekenen.

Bijvoorbeeld door te voorzien in plekken waar mensen elkaar spontaan kunnen ontmoeten. Door te zorgen voor gedeelde voorzieningen zoals werken, logeren of klussen, zodat je niet alles in je compacte woning een plek hoeft te geven. Door ruimschoots groen en natuurlijke materialen zoals hout in en om het gebouw toe te passen. Door het een thuisgevoel mee te geven en elementen waar mensen trots op kunnen zijn. Door eigenaarschap te vergroten door bewoners te betrekken bij hun woonomgeving. En zo zijn er nog meer mogelijkheden waarmee compacte woongebouwen bijdragen aan kwalitatieve steden, waar het prettig blijft om te wonen.

HOW?

Deze – en meer – kwalitatieve toevoegingen aan gebouwen leveren niet alleen voor de bewoners voordelen op, maar net zo goed voor corporaties, ontwikkelaars en beleggers. Want gelukkige, tevreden en trotse bewoners zorgen beter voor hun woning en woonomgeving, betalen beter, verhuizen minder snel. Van een ‘gewoon’ gebouw een ‘geluksverhogend’ gebouw maken kan op kleine en grotere schaal, in nieuwbouw en in bestaande gebouwen. Het Programma van Mogelijkheden voor Geluk & Gezondheid (PvM G&G) geeft concrete, haalbare mogelijkheden voor het vergelukken van vastgoed. Het werkt heel inspirerend. Onze aanpak stemmen we af op de vraag, beschikbare tijd en budget.

Meer weten over het Programma van Morelijkheden voor Geluk & Gezondheid? Het is de kern van onze

Aanpak