LEZING 27 SEPT ‘23

Lezing over Nooit-af-scholen op IVVD Onderwijsvastgoeddag

Ook op het gebied van onderwijsvastgoed is het belangrijk dat toekomstbestendige keuzes worden gemaakt. Om te inspireren en kennis te delen organiseert IVVD op 27 september de Onderwijsvastgoed Dag 2023. Pim is een van de 17 sprekers en vertelt over de interessante Nooit-af-scholen.

Het schoolgebouw van de toekomst

Schoolgebouwen spelen een belangrijke rol bij het behalen van belangrijke maatschappelijke doelen. Toekomstbestendig vastgoed vraagt om kaders en inzicht in de thema’s die spelen.

Op de IVVD (Instituut voor Vastgoed en Duurzaamheid) Onderwijsvastgoed Dag van 27 september 2023 worden deelnemers geupdate over nieuwe kennis en kaders. Ook gaan ze in gesprek over hoe belangrijke thema’s als vitaliteit, een groene omgeving of inclusiviteit betrokken kunnen worden bij de te maken keuzes. Maar ook over hoe er meer kan worden gedaan voor hetzelfde geld. Thema’s die bijdragen aan de maatschappelijke meerwaarde van onderwijsvastgoed.

Flexibele schoolgebouwen

Pim is gevraagd om gedurende het hoofdprogramma een lezing te houden over de ‘Nooit-af-scholen’ die we ontwierpen voor het Zone.college. Zij kwamen bij ons met de vraag een schoolgebouw te creëren voor hun groene mbo- en vmbo-school, dat flexibel reageert op verwachte grote groei op korte en krimp op de lange termijn. Dat circulair en duurzaam is. Dat de vakstudenten en -docenten inspireert en uitnodigt te innoveren. Samen met onze opdrachtgever van het Zone.college bedachten we tentscholen ofwel de ‘Nooit-af-scholen’.

"De overkapping stelt de studenten in staat om in een beschermende omgeving zelf de groene gevels aan te leggen. Zo kunnen ze hun eigen leeromgeving mede vormgeven."

PIM VAN DER VEN | JULI ONTWERP & JULI ADVIES