Geluks PvE, Kennisdeling

Omgevingen creëren waar mensen floreren

Deze mooie missie van Studio dVO is de rode draad in de door hen gegeven Bootcamp Omgevingspsychologie die Pim komende weken gaat volgen. Het sluit naadloos aan bij onze missie: vastgoed creëren dat mensen gelukkiger en gezonder maakt. Het levert vast weer aanvullingen voor ons Geluks PvE op.

Ons Programma van Eisen & Morfologische Kaart voor Geluk & Gezondheid zijn we een aantal jaren geleden gestart. Er staat veel kennis in die onder meer is opgedaan in de ruim 30 jaar praktijkervaring van Pim, kennis uit het boek Environmental Psychology van professor Robert Gifford (met wie Pim ook een Expert Interview hield), de Masterclass Omgevingspsychologie van Fiona de Vos (oprichter van Studio dVO) en het literatuuronderzoek dat Pim begin 2023 deed.

Hier lees je meer over onze

Geluks PvE & Morfologische Kaart

En nog steeds worden het Geluks PvE & de Geluks Morfologische Kaart jaarlijks verder uitgebreid; binnenkort dus met nieuwe inzichten uit de Bootcamp Omgevingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam, gegeven door Fiona de Vos.

In de Bootcamp gaat zij onder meer in op hoe kennis uit het vakgebied meer geborgd kan worden in de verschillende fasen van het ontwerptraject, dus van visiedocument tot evaluatie. En hoe je opdrachtgevers, architecten, huisvestingsadviseurs en facility managers meekrijgt.

We merken in zowel onze Juli Ontwerp ontwerptrajecten als bij de adviestrajecten die we via Juli Advies doen – zoals de Geluk & Gezondheid Quickscan voor gebouwen of gebieden – dat steeds meer gemeenten, ontwikkelaars en woningcorporaties willen weten hoe ze het geluk en de gezondheid van toekomstige bewoners kunnen versterken en via welke ingrepen.

Benieuwd naar onze Geluks PvE of Geluks Morfologische kaart? Maak een afspraak met ons, dan komen we langs voor een kennismakingsgesprek of een presentatie.

"Veranda’s spelen een positieve rol in een buurtje: het geeft keuzemogelijkheden: alleen zijn, samen, kijken naar je buurt, deelnemen."

UIT ONS LITERATUURONDERZOEK: RUDELL & HAMMIT, 1987, PROSPECT-REFUGE THEORY)